Етикет за домашни котки

( или как да управляваме изрядно котешкото домакинство )

 

 

1. Участие в трудовата дейност


При четене на книга, застанете между очите на четеца и книгата. Ако можете, легнете направо върху страниците. При плетене, седнете в скута на плетачката и се престорете, че заспивате. Внезапно сграбчете едната кука за плетене и я дръпнете. Така се получава известният ефект на "изпуснатата бримка". Ако ви изгонят, доберете се до кълбото и се заиграйте с него. Ако и това е невъзможно, конецът между кълбото и куките е винаги открит. Прегризете го когато не ви гледат.

 

 

 

 

2. Повръщане

 

Ако трябва да повръщате, качете се бързо на леглото или дивана. Ако не успеете да стигнете меката мебел, търсете персийски килим или друга скъпа постелка. Постарайте се повърнатото да не се забелязва лесно. Така има шанс някой от човеците да стъпи или седне на него.

 

 

 

 

 

 

 

3. Банята


Винаги придружавайте вашите човеци или гостите до банята. Не е нужно да правите нищо. Просто се взирайте в тях.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Леглото


Винаги спете с човеците през нощта. Настанете се така, че да им пречите да се обърнат.

 

 

 

 

 

 

5. Птици, мишки и други неща


Винаги носете в къщи плячката си. Оставете я пред вратата, ако е възможно. Най-добре е, ако човеците я настъпят.

 

 

 

 

 

 

6. Близост


Винаги, когато е възможно, стойте близо до човека. Най-добре до лицето. Настанете се до лицето му и се обърнете с дупето към него. Вдигнете опашката. Не забравяйте да го правите и на гостите.

 

 

 

 

 

 

 

7. Объркване


Никога не оставяйте човеците да разберат каква храна обичате. Яжте една храна на сутринта и категорично я откажете вечерта.

 

 

 

 

8. Вратите


Не разрешавайте да се затварят врати в къщата. Ако не можете да си отворите врата сами, накарайте човеците да го направят. Отворят ли, не излизайте/влизайте. Имате пълното право да размислите. Когато наредите да ви се отвори входната врата или на терасата, не излизайте. Застанете на прага и помислете за нещата от живота. Важното е да го правите в лошо време, с дъжд и вятър.

Забележка: Ако сте апартаментна котка, изчакайте човеците да се разсеят и се стрелнете през входната врата. Те ще ви подгонят. Изчакайте да ви настигнат и, тъкмо когато се наведат да ви вземат, се стрелнете отново напред. Повтаряйте упражнението докато започнат да се чудят дали да не ви оставят навън.

 

 

9. Хранене


- когато човеците ядат, потопете опашката си в най-близката чиния.

- не яжте храна от купичката си - откраднете си от масата.

- не пийте своята вода, ако има човешки чаши наоколо.

- правете компания на хората, докато се хранят. Застанете до най-податливия и го гледайте жално. Все ще получите нещо от масата.

- ако забележите чаша с кафе или друга течност, бръкнете с лапа, за да проверите качеството. Трябва да се грижите за вашите човеци!

 

 

 

10. Торбичките


Винаги проверявайте какво внасят и изнасят хората. Те разчитат на това. За по-добра видимост се пъхнете в торбичката и извадете всичко, което можете.

 

 

 

 

 

 

11. Време за посещение на тоалетната


В 3 през нощта идете до главата на човека. Погъделичкайте го нежно с мустаците. Сигурно му е време да отиде до тоалетната, но едва ли ще се събуди сам. Поспрете се до хладилника. Ако ви нахрани, будете го всяка нощ по това време. Навиците са важно нещо.

 

 

 

 

 

Хората имат три основни функции: да ви хранят, да ви забавляват и да чистят тоалетната. Запазете достойнство когато са наоколо, за да не забравят кой е господарят на къщата. Хората трябва да знаят основните правила и могат да се научат на добро държание, ако работите с тях. 

Неизвестни автори с очевиден опит