Екипът

Д-р Цонев

 

Д-р Цветан Иванов Цонев


Роден на 19.01.1973 г в град Търговище. Дипломира се като ветеринарен лекар във Ветеринарно-медицинския факултет към Тракийския университет – Ст.Загора през 1999 г. Женен, с две деца, две котки, две костенурки, много рибки и още повече цветя!

 

След дипломирането си работи като лекар в частен ветеринарен кабинет във Варна до края на 2008 г. Там усвоява много от диагностичните и терапевтичните (в т.ч. и хирургически) методи, използвани при работата с животни. През този период работи и като дистрибутор на супер премиум храните "Eukanuba" и "Vobra".


Работил е и като търговски представител на фирма „ALAPIS“ - официални вносители на "Bayer Animal Health" , "Hill's" , "Janssen Animal Health" , "Pfizer Animal Health". Това е причина за доброто познаване от негова страна на квалитетните марки храни на българския пазар, както и на специфичните потребности на кучето и котката при ежедневното и клинично хранене. Интересите му са в областта на Диететиката, Хирургията, Ортопедията, Паразитните и Инфекциозни заболявания при дребните животни.


В началото на 2009 г. решава да създе този сайт като място, където хората, обичащи своите домашни любимци да намерят необходимата им информация и съвети за тяхното отглеждане, а защо не – и малко забавление. Тук те ще получат отговори на всички свои въпроси и приятелско отношение към тях и техните любимци!


Работи самостоятелно от 01 юни 2009 г. А на 23 март 2014г отвори врати неговата нова клиника - Ветеринарна клиника "Д-р Цонев" - Варна, ул. Овчо поле 26.